FAQ

Wat zijn anabole steroïden?
Steroïden zijn een synthetische vorm van testosteron en de verschillende derivaten daarvan. Testosteron is het primaire mannelijke geslachtshormoon dat door het menselijke lichaam wordt aangemaakt en zorgt voor verschillende mannelijke eigenschappen, zoals een grotere spiermassa en verhoogde kracht. Steroïden zijn er in veel verschillende soorten, waarover je op andere gedeeltes van deze site meer kunt vinden.

Heb je de goede leeftijd om steroïden te gebruiken?
We kunnen het gebruik van steroïden niet af- of aanraden. Gebruik is een persoonlijke keuze en wij hebben geen enkele wens om ons daar mee te bemoeien. Wel wordt vanuit de medische wereld geadviseerd dat het gebruik van steroïden zeer onverstandig is op het moment dat je onder de 21 bent. Dit is vanwege je nog groeiende lichaam. Ook wordt het afgeraden als je een medische aandoening hebt die door de inname van steroïden erger kan worden.

Je haat naalden; kan je ook alleen pillen nemen?
Nadat je het besluit hebt genomen om steroïden te gaan gebruiken, moet je gaan beslissen op welke wijze je deze tot je gaat nemen: oraal of via injectie. Maar wat zijn daadwerkelijk de verschillen? Pillen zijn zodanig in elkaar gezet dat ze tegenover gesteld tot de injecteerbare middelen niet afgebroken worden door de lever. Hierdoor kunnen ze dus oraal ingenomen worden, maar het zorgt er gelijktijdig voor dat ze veel meer schade aan de gezondheid kunnen aanbrengen. Dit is de reden dat orale steroïden niet langer dan een periode van vier tot zes weken gebruikt dienen te worden. Door dit soort nadelen zijn ze dus zowel minder effectief als schadelijker. We adviseren je daarom aan om over de angst voor eventuele naalden heen te stappen en nooit de keuze voor pillen te maken.

gespierde man die een halter optiltWaar kan je je injecteren?
Je dient je injecteren in de zogeheten gluteus maximus, oftewel de kontspier. Het is belangrijk om daarbij een goede techniek te hanteren en om steriel te werk te gaan. Anders kunnen er vervelende bijwerkingen als ontstekingen of infecties optreden. Mits je op de juiste manier de naald in je lichaam zet en je steriel te werk gaat is hier weinig tot geen kans op.

Wat wordt er bedoelt met een ester verbinding?
De naam ester wordt gebruikt voor de keten van koolstofatomen welke gehecht is op de zeventiende positie van het steroïde molecuul. Hoe langer deze keten is, hoe langer de tijdsduur waarin het hormoon losgelaten wordt in je bloed. Om een voorbeeld te noemen, testosteron propionaat heeft een redelijk korte ester-keten waardoor deze vorm van testosteron binnen een kortere tijd werkt. Snelwerkende middelen zorgen er echter wel voor dat je vaker moet injecteren waarbij dit op kan lopen tot zo’n 3 a 4 keer per week. Hier tegenover staan de langere ester-ketens zoals die van enanthate, cypionate of undecanoate. Aangezien zeer regelmatig prikken vooral de eerste paar keren niet fijn is voor de nieuwkomers wordt deze aangeraden om te beginnen met een steroïde met een langere ester variant.

Wat wordt bedoeld met anti-oestrogenen?
Bepaalde steroïden converteren naar oestrogeen door middel van het aromatase enzym. Dit word ook wel aromatisering genoemd en kan leiden tot ongewenste bijwerkingen. Oestrogeen is het primaire vrouwelijke hormoon en zorgt dus voor vrouwelijke lichaamskenmerken. Door middel van het gebruik van supplementen of anti-oestrogenen beperk je de mogelijkheid op de bijwerkingen veroorzaakt door een toename van oestrogeen, zoals het vasthouden van vocht en gyno (welke verderop wordt uitgelegd). Er zijn hiervoor verschillende supplementen verkrijgbaar met verschillende werkingsmechanismen, waarbij afhankelijk van de bijwerking het ene middel de voorkeur krijgt boven een ander.

Wat is gyno?
Gynaecomastie is de groei van klierweefsel in de borst, wat valt onder de oestrogene bijwerkingen. Jeukende, gezwollen of pijnlijke tepels zijn vaak de eerste symptomen hiervan. Deze aandoening wordt ook wel eens benoemd onder de weinig vleiende benaming ‘teef tieten’. Hardnekkige gyno zal meestal behandeld dienen te worden door middel van een operatie. Beginnende en niet vergevorderde gyno kan echter nog behandeld worden door middel van medicatie.

Je hebt online anabole steroïden gekocht, maar nooit een zending ontvangen
Deze bestelling is niet bij ons geplaatst en er valt voor ons dan ook weinig aan te doen. Wat we je kunnen aanraden is om bij aankopen altijd goed na te gaan of de site waarop je besteld hebt betrouwbaar is en om mogelijk een kleine bestelling te doen om te controleren of de service ook daadwerkelijk levert.

metamedicavumc.nl
Logo