Info

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een website via welke je betrouwbaar steroïden kan bestellen. De verkoop van AAS is in Nederland legaal, maar wel aan banden gelegd. Dit komt vanwege de mogelijk vervelende bijwerkingen op het menselijke lichaam.

Dit betekent dat het erg belangrijk is om je voldoende in te lezen over de mogelijke voor- en nadelen van het gebruiken van een kuur. Op deze website kun je daar van alles over vinden, zodat je jezelf goed kunt informeren en een afgewogen keuze kunt maken. Je leert wat steroïden precies zijn, hoe je ze veilig kunt gebruiken en op welke mogelijke bijwerkingen je precies moet letten. Jezelf goed inlezen is de enige manier om anabolengebruik veilig te houden.

gespierd lijftWat zijn steroïden?
Steroïden (AAS), in de volksmond ook wel steroïden genoemd, is een geneesmiddel welke dezelfde effecten heeft op het menselijk lichaam als het van nature aanwezig hormoon testosteron.

De benaming anabool komt van het Grieks en kan vertaald worden als ‘opbouwend’. In de praktijk betekent dit dat kunstmatige hormonen onder andere de eiwitproductie van cellen verhogen. Dit zorgt voor een verhoogde aanmaak van spierweefsel. Ze doen dit met name in de skeletspieren. Deze spieren worden bij krachttraining het meest aangesproken. Dit betekent dat juist voor sporten waarbij krachttraining van belang is hormonen een significant voordeel kunnen opleveren.

De inname van steroïden kan namelijk binnen een relatief korte periode zorgen voor een sterke stijging van de spiermassa. Een verder effect van de inname is de toename van mannelijke kenmerken, zoals de groei van stembanden, testikels en lichaamsbeharing. Dit wordt een androgene eigenschap genoemd.

De medische toepassing
Steroïden werden in de jaren dertig van de vorige eeuw voor het eerst synthetisch gefabriceerd. Ze worden nu gebruikt binnen de geneeskunde gebruikt om de spiergroei en eetlust te stimuleren. Daarnaast worden ze ingezet voor het versnellen van de mannelijke puberteit. Ook bij bepaalde chronische aandoeningen, zoals kanker of aids, waarbij de spiermassa snel slinkt vanwege een verslechterde spieropbouw, worden veelvuldig synthetische hormonen voorgeschreven.

Tot een aantal jaar geleden was er echter bij de medische wetenschap twijfel over de effectiviteit bij gezonde mannen die niet leden onder een testosteron tekort. Na meerdere wetenschappelijke onderzoeken is het echter duidelijk geworden dat AAS ook bij gezonde mannen wel degelijk effectief zijn in het vergroten van de spiermassa en spierkracht. Het American College of Sports Medicine bijvoorbeeld erkent nu dat steroïde, in combinatie met goede voeding, een bijdrage kan leveren aan de toename van zowel lichaamsgewicht en spiermassa.

Gebruik in de sport

Veel mensen nemen aan dat hormonen voornamelijk in de sportwereld gebruikt worden. Hierbij wordt veelal aan illegaal gebruik gedacht. Dit is echter niet waar. Sporten als bodybuilding en worstelen hebben sterke associaties met doping, maar de toepassing van deze middelen is veelal medisch.

Het gebruik van doping in de sport is niet meer weg te denken. Studies tonen aan dat gebruikersaantallen over de jaren heen alleen maar vermeerderen. Er wordt geschat dat er in Nederland 50.000 tot 60.000 actieve gebruikers zijn en dat ruim 300.000 mensen weleens steroïden geprobeerd hebben.

epo injectie spuit in arm

De gemiddelde gebruiker
Hiernaar zijn verschillende studies gedaan. Een studie uit de Verenigde Staten toont aan dat de gemiddelde gebruiker een niet-professionele heteroseksuele man is uit de middenklasse met de gemiddelde leeftijd van 25 jaar.

Steroïden worden geïnjecteerd of geslikt voor cosmetische doeleinden. Er is geen wens om de sportprestaties te vergroten. Dit kan een mogelijk geruststellende gedachte zijn omdat dit aangeeft dat de primaire functie van gebruik voor de meeste gebruikers niet ligt in de zogeheten doping.

Er is dus geen wens om vals te spelen. Toch waarschuwen meerdere instanties dat het zorgwekkend is dat het gebruik van steroïden de laatste jaren sterk is toegenomen.

Professionele toepassing
Ook onder beroepssporters worden hormonen toegepast. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om een voordeel te behalen ten opzichte van de concurrentie of om het herstellen van een blessure te bespoedigen.

AAS zijn vooral populair in sporten als bodybuilding, gewichtheffen, kogelstoten, fietsen, honkbal, worstelen, mixed martial arts, boksen, voetbal en cricket. Het gebruik van steroïden is echter in de meeste van deze sporten verboden.

Deze verboden worden ingesteld door de bestuursorganen van de sportbonden zelf. Het gebruik van steroïden wordt daarmee gezien als doping. Over de jaren heen zijn er steeds verfijnde opsporingstechnieken ontwikkelt om het gebruik tegen te gaan.

Hoe bestellen

Je kunt op meerdere manieren boosters verkrijgen. Bij een medische indicatie kunnen de medicijnen voorgeschreven worden door een dokter. Dit is in de praktijk echter vrij zeldzaam. Daarnaast is de dosis die voorgeschreven wordt zelden hoog genoeg om de door de sporter gewenste hoeveelheid spiermassa op te bouwen.

De verkoop van steroiden in Nederland is strikt gereguleerd. Hierbij kunnen dus ook niet de hoeveelheden aangeschaft worden voor een significante spieropbouw. Voor de aankoop dien je dus op de zwarte markt te zoeken. Verder gebruik van de eenmaal aangeschafte AAS is legaal. Hier kun je dus niet voor bestraft worden.

Mogelijke aanschafwijzen
Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om toch aan de medicijnen te komen. Je kunt rondvragen onder je vrienden en kennissen. Mogelijk heeft één van hen in het verleden gebruikt en weet nog enkele connecties.

Ook kun je in de sportschool je ogen openhouden en mogelijke gebruikers identificeren om deze vervolgens aan te spreken. Mogelijk kunnen zij een aantal flesjes testosteron voor je regelen.

Daarnaast is er de optie tot de aanschaf via het internet. Dit levert anonimiteit op en vaak een grotere keuze met een stuk voordeligere prijzen. Voor deze methode kun je rondkijken op fora over steroïden  gebruik of via Google zoeken naar verkopers.

Na contact gelegd te hebben, geef je je bestelling door. Zodra je je geld hebt overmaakt, krijg je over het algemeen binnen een paar dagen je product opgestuurd.

Eventuele nadelen
Deze methoden kennen allen een aantal nadelen. Bij het rondvragen onder kennissen, vrienden of mensen op de sportschool kan er verwarring ontstaan, vooral als je vanwege de illegale sfeer niet duidelijk genoeg bent.

Bovendien kan het zijn dat je eenvoudig weg geen connecties hebt en ook niet iemand met connecties kunt lokaliseren. Bovendien zijn de steroiden die verkregen zijn op deze manier vaak duur en heb je weinig keuze aan merken.

Je loopt dus het risico om veel te veel te betalen voor iets wat in de essentie rotzooi is. Ook de aanschaf via het internet levert risico op. Het kan moeilijk zijn om een legitieme leverancier te vinden. Het internet zit vol met oplichters en je zult niet de eerste zijn die in goed vertrouwen geld overmaakt om daarna niks te ontvangen.

Het is daarom aan te raden te beginnen met een kleine bestelling. Wordt deze binnen de afgesproken tijd geleverd, dan is de kans groot dat een grotere bestelling ook goed verloopt.

Hoe wordt het gebruikt?

Nadat je een voorraad hebt kunnen bemachtigen, zal je zo snel mogelijk willen beginnen aan de kuur zelf. Daarbij is het van belang om te bekijken welke soort AAS je hebt aangeschaft. Er kan hierbij onderscheid gemaakt worden tussen grofweg twee soorten.

De eerste soort zijn de orale, de tweede soort zijn de zogeheten injecteerbare siteorden. De orale variant worden ingenomen door middel van de mond, zoals de naam al aangeeft.

Voorbeelden van deze soort zijn anavar, winstrol of dianabol. Orale AAS zijn gemakkelijker in te nemen, maar je loopt wel een verhoogd risico op leverschade. Ze gaan namelijk twee keer langs de lever, zowel bij inname als bij uitscheiding.

Injecteerbare hormonen dienen ingenomen te worden door middel van een injectienaald waarmee je de steroïde in een spier injecteert. Dit type is vaak veel effectiever en zorgt ook voor minder schade aan je lichaam.

Het prikken kan als een nadeel gezien worden, maar is vaak iets waar je je over heen moet zetten. Heb je het eenmaal geprobeerd, dan blijkt al snel dat de voordelen van injecteerbare testosteron de mogelijke nadelen doen verbleken. Voorbeelden van injecteerbare hormonen zijn onder andere testosteron, trenbolan en deca.

metamedicavumc.nl
Logo