Primobolan

Primobolan is verkrijgbaar in orale en injecteerbare vorm en is lange tijd een van de meest populaire soorten anabole steroïden gebleken. Dit was vooral zo in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw, maar de populariteit van Primobolan is de laatste jaren sterk afgenomen. Desondanks blijft er een soort mystieke sfeer hangen rondom Primobolan, ook wel Primo genoemd, aangezien het onder andere een van de favorieten van Arnold Schwarzenegger was.

Spier bulk stack

Als een gevolg van deze sfeer blijft er een soort diehard cultus rondom Primobolan bestaan. De vraag of het Arnold’s absolute favoriet was kan alleen door hem beantwoord worden. Hij heeft het door de jaren heen een aantal malen genoemd en bij opsommingen van steroïden komt deze vaak naar voren bij hem.

Veilig en goed te verdragen
Ongeacht of Arnold Schwarzenegger het een fijne of vervelende steroïde vond, er is een simpele waarheid rondom Primobolan. Het is een van de meest veilige en best door het menselijk lichaam verdraagbare anabole steroïde aller tijden, waarbij dit zowel voor mannen als voor vrouwen geldt. Vaak wordt Primobolan vaak vergeleken met een andere milde steroïde, namelijk Masteron, maar zoals hieronder wordt aangetoond is deze vergelijking niet geheel terecht.

Veelvuldig vervalst
Zoals zovele overige anabole steroïden lijdt ook Primobolan onder veelvuldige vervalsingen. Het is dan ook een van de meest vervalste soorten steroïde in de wereld. Dit mag geen verrassing zijn: ondanks de tanende populariteit is er nog steeds veel vraag naar. Bovendien hebben veel beginnende gebruikers beelden van Arnold in hun hoofd en willen dezelfde middelen gebruiken. Voor degene die een goede en legitieme bron vindt voor Primobolan, geldt dat ze een zeer mild en veilig anabool hormoon gevonden hebben welke speciaal geschikt is voor verbrandingscycli en welke daarnaast makkelijk te gebruiken is. Je zal wel flink wat moeten betalen, want het is een van de duurdere anabole steroïden in de aanschaf.

Waar bestaat Primobolan precies uit?

Primobolan wordt gebruikt als merknaam van een dihydrotestosteron (DHT) derivaat, welke in verband staat met de methenolone vorm van steroïden. Het kan aangeschaft worden in zowel injecteerbare vorm als in pil vorm. Primobolan in injecteerbare vorm wordt geleverd in de vorm van methenolone-enanthaat, terwijl de pil vorm een methenolone-acetaat is. Het heeft zowel anabole als androgene eigenschappen. Bij beide soorten aankoop ontvang je hetzelfde hormoon. De androgene eigenschappen zijn echter vrij laag, dankzij sterke anabole eigenschappen. Als verdere welkome karaktertrek aromatiseert Primobolan in beide vormen bijna niet.

Structurele verandering hormoon
Per milligram is de injecteerbare versie van Primobolan sterker dan de pil vorm. De reden hiervoor is vrij simpel. Bij het tegenovergestelde van de meeste orale versies van anabole steroïden is de pil vorm van Primobolan namelijk geen zogeheten 17-alpha-gealkyleerde (17-aa) steroïde. Deze structurele verandering zorgt er in andere steroïden voor dat zij de passage door het maag-darmkanaal goed overleven. Bezit een steroïde deze verbinding niet, dan wordt zij vaak al opgeruimd door het lichaam voordat er een optimale uitgifte plaats kan vinden. De orale versie van Primobolan is nog steeds werkzaam, maar een groot gedeelte van de werkzame stof zal de passage door de lever niet overleven.

Voordelen van orale versie

Tegelijkertijd heeft de mondelinge versie haar eigen voordelen. De eerder genoemde structurele verandering maakt de andere steroïden namelijk zeer giftig voor de lever. Aangezien deze verandering bij Primobolan niet aanwezig is, is de giftigheid voor de lever zeer laag of zelfs in zijn geheel niet aanwezig. Als er gekeken wordt naar de injecteerbare versie, dan speelt giftigheid geen verdere rol, maar de werkzaamheid van de verbinding is wel hoger. Daarom raden wij altijd de injecteerbare versie van Primobolan aan.

Voordelen Primobolan

Er zijn een meerdere sterke DHT steroïden verkrijgbaar op de markt, zoals Anadrol, Winstrol en Halotestin. Anadrol is de krachtigste van deze steroïden, zeker in vergelijking met Primobolan. Als tegenovergestelde van Anadrol is Primobolan niet geschikt voor in een spiermassa vergrotende cyclus. Om een waar voordeel van Primobolan te hebben in zo’n cyclus zou je het in grote hoeveelheden dienen te gebruiken. Het grote voordeel van Primobolan is echter dat het zeer nuttig is om de afbouw spierweefsel tegen te gaan tijdens een dieet. Dit is een welkome eigenschap aangezien het beperken van calorieën vaak zorgt voor een vermindering van spierweefsel. Verder beïnvloedt Primobolan de algemene metabolische functie op een zeer positieve manier en alhoewel veel anabole steroïden dezelfde functie hebben, is Primobolan een van de zeldzame steroïden die het verlies van vet rechtstreeks bevorderd. Bij gebruik van Primobolan zal je een lichaam krijgen dat een stuk slanker en meer ontvet is, met meer mager spierweefsel, dan zonder het gebruik van Primobolan mogelijk was.

Primobolan voor vrouwen
Zoals vermeld, is Primobolan ook een goede keuze voor vrouwen. Het is in feite een van de zeldzame steroïden die goed verdragen wordt door vrouwen, waarbij alleen Anavar beter scoort. Als vrouw dien je zeer voorzichtig te zijn bij het gebruik van anabole steroïden, aangezien deze gebaseerd zijn op het hormoon testosteron. De toevoeging van dit hormoon aan het vrouwelijke lichaam kan zorgen voor schade door middel van virilisatie. Deze effecten kunnen zeer dramatisch zijn, aangezien zij een vrouw rechtstreeks in de vrouwelijkheid aantasten. Bijwerkingen zijn onder andere het verdiepen van de stem, extra lichaamsbeharing, een vergroting van de clitoris en mannelijke patronen van haaruitval. Bij Primobolan is de ratio van virilisatie echter betrekkelijk laag. Het is echter nog steeds mogelijk en wordt grotendeels bepaald door individuele gevoeligheid.

Gebruik voor vrouwen
Primobolan kan door veel vrouwen prima gebruikt worden voor een periode van 4 tot 6 weken. Hierbij ontstaan er zeer gunstige effecten op het vrouwelijk lichaam. Beginnen er echter schadelijke effecten op te komen, dan is het zaak om te stoppen met het nemen van de doseringen. De bijwerkingen zullen dan weg trekken. Wordt er niet gestopt met gebruik, dan is het mogelijk dat de bijwerkingen permanent worden.

Voordelen gebruik Primobolan bij bijwerkingen

Alle soorten anabole steroïden zullen bijwerkingen vertonen, maar de kans op deze bijwerkingen verschilt sterk tussen de verschillende steroïden. Primobolan levert hierbij een van de laagste risico’s op, mits het verantwoord gebruikt wordt. Primobolan bezit geen aromatiserende werking, waardoor een aantal van de bijwerkingen die normalerwijze met het gebruik van steroïden geassocieerd wordt, niet optreden. Hieronder vallen bijwerkingen als het vasthouden van vocht en gynaecomastie. Verder mag er niet genegeerd worden dat Primobolan ook zeer vriendelijk voor de lever is.

Welke bijwerkingen ontstaan wel?
De eventuele bijwerkingen die wel kunnen ontstaan, zijn vergelijkbaar met die van andere populaire DH-gebaseerde steroïden. De bijwerkingen die ontstaan bij steroïden zoals Winstrol gelden in mindere mate. Er kan haaruitval ontstaan en de prostaat kan vergroten. Er zijn echter zeer weinig gebruikers die dit negatieve effect op hun prostaat rapporteren. Mocht er haarverlies optreden, dan is dit genetisch bepaald. Primobolan versnelt enkel het proces.

Mythen en sagen

Er zijn in het wereldje van de anabole steroïden vaak meer mythen dan waarheden bekend. Soms kan het moeilijk zijn om uit te vogelen wat er precies klopt, vooral voor beginnende gebruikers. Jammer genoeg overleven veel van de mythen bij de veteranen in het gebruik. Een vroeg geleerde leugen blijft immers lang aanwezig in het gedachtengoed. Een van de meest populaire mythen rondom Primobolan is dat het testosteron onderdrukt. Hierbij is het van belang om te begrijpen dat het gebruik van anabole steroïden de natuurlijke productie van testosteron onderdrukt en dat zelfs het gebruik van een niet-natuurlijk testosteron dit kan doen. In hoeverre dit proces plaats vindt is een kwestie van welk middel gebruikt wordt. De mythe rondom Primobolan is echter dat dit niet plaats vindt. Hierdoor wordt het vaak gebruikt als overbruggend middel tussen verschillende cycli.

De waarheid
Hierbij zullen we deze mythe voor eens en altijd ontkrachten: ook Primobolan onderdrukt de natuurlijke aanmaak van testosteron. Zelfs een zeer geringe dosering van Primobolan kan de lichaamseigen productie met zo’n 50% onderdrukken. Hierbij is er maar sprake van een enkele dosis en wordt er geen rekening gehouden met meerdere doseringen verspreidt over meerdere weken. Als we aannemen dat je Primobolan niet vervalst is, kan een enkele dosering van 25 mg aan Primobolan al voor een reductie van 50% zorgen. Het gebruik van Primobolan om de periode tussen verschillende cycli te overbruggen is dus nogal dom.


De vermeende ineffectiviteit van Primobolan

Aangezien Primobolan een lichte vorm van steroïde is, zullen de meeste mensen die het gebruiken als aanvulling tijdens een dieet vrij grote hoeveelheden dienen in te nemen om een daadwerkelijk waarneembaar effect te verkrijgen. Vul je aan met orale Primobolan dan zal je per week zelfs nog meer nodig hebben dan als je de injecteerbare versie gebruikt. Aangezien beide vormen zeer duur zijn, zullen de kosten al snel zeer hoog worden. De meeste gebruikers die Primobolan gebruiken zijn dan ook teleurgesteld, gebaseerd op de afwezigheid van resultaten door te gering gebruik. De gemiddelde man zal al snel 500 mg aan injecteerbare Primobolan dienen te gebruiken over een periode van ten minste 8 weken. Je kunt meer gebruiken en over langere tijd, maar je zult dit ook zeer zeker in je portemonnee voelen.

Een aanrader voor vrouwen

Als we Primobolan aanraden, dan doen we dit ten eerste voor vrouwen. Dit is niet alleen vanwege de goede tolerantie van het vrouwelijke lichaam voor deze steroïde, maar ook omdat een vrouw minder nodig heeft voor hetzelfde effect. Hierdoor is goed gebruik haalbaarder en betaalbaarder. Nogmaals, de injecteerbare versie is de betere versie, maar om tegen virilisatie te beschermen, dienen vrouwen hun gebruik nooit voorbij de 6 weken te laten komen. Daarbij is een cyclus van minimaal 4 weken aangeraden. Vrouwen die daarna een andere cyclus willen starten, wordt er verder aangeraden om minimaal een pauze van 4 weken in te lassen. Een gebruik van 100 milligram per week moet afdoende zijn. Je kunt hoger gaan, maar hoe groter de dosering, hoe hoger ook het risico dat je loopt. Het is misschien nodig om een beetje met verschillende groottes van een dosering te experimenteren, maar 100 milligram is altijd een goede start om toe te dienen in twee injecties van 50 milligram elk.

1 Reactie
  1. Goededag,

    Hoe kan ik de primobolan 100 mg injectables aanschaffen?

Laat een reactie achter

metamedicavumc.nl
Logo