Masteron

Masteron, ook bekend als Drostanolone Propionate of Mast P, is een lange periode een zeldzaam te vinden steroïde geweest, maar geniet nu van een nieuwe populariteit die niet onterecht is. Masteron is een ideale keuze voor degene die niet een groot aantal injecteerbare steroïden wenst te gebruiken. Het kan goed opgenomen worden in een ‘stack’ en kan in sommige gevallen gebruikt worden als de enige injecteerbare steroïde hierbinnen.

Kracht booster crazybulkEffecten op het lichaam
Masteron ondergaat geen aromatisatie, of oestrogeen conversie, in het lichaam. Het converteert niet naar DHT en veroorzaakt ook geen leverproblemen, aangezien het niet een gealkyleerde steroïde is. In deze eigenschappen en in de algemene bijwerkingen is Masteron het beste te vergelijken met Primobolon Depot. Verder is Masteron minstens zo effectief per milligram als Primobolon als het gaat om het verkrijgen van spiermassa en het verliezen van vet. Daarnaast lijkt het erop dat Masteron voor een mooiere verharding zorgt.

masteron injectiesMasteron als antioestrogeen
Masteron staat verder bekend om zijn werking als antioestrogeen, maar in werkelijkheid is dit effect vrij subtiel. Worden er binnen een steroïde cyclus steroïden gebruikt die een sterke aromatiserende werking hebben, dan zal het toevoegen van Masteron aan de cyclus geen oplossing bieden. Er zal in plaats daarvan een anti-aromatase gebruikt dienen te worden, zoals letrozol of anastrozol. Wanneer er echter een middel gebruikt wordt dat maar matig aromatiseert, dan is Masteron in vele gevallen voldoende als het enige antioestrogeen middel.

Hoe verhoudt Masteron zich tot andere steroïden?

Masteron wordt door velen onder de zogeheten ‘zwakkere’ steroïden geschaard, maar dit is zeer zeker niet het geval. Dit heeft vaak met de gebruikte dosering te maken. De doseringen van dit middel zijn vanuit de historie zeer laag geweest door de relatieve zeldzaamheid van het middel, de hoge prijs en de lage concentratie van de preparaten (100 mg per ml). Zowel de beschikbaarheid als de prijs zijn de laatste jaren echter drastisch verbeterd. Als Masteron in een ‘stack’ opgenomen wordt, dan is de bijdragen van Masteron per milligram even groot als die van testosteron, Boldeone (Equipoise), Nandrolon (Deca) of methenolone (Primobolan). Maar als er maar 100 of 200 mg per week wordt bijgespoten, dan zullen de effecten inderdaad kleiner uitvallen.

Masteron kuur ‘stacks’
Masteron kan gebruikt worden als enigste injecteerbare steroïde, waarbij een dosering van 500 tot 700 mg per week aangehouden kan worden. Een ‘stack’ is echter effectiever, zoals Masteron en Dianabol of Masteron en Anadrol. Ook een ‘stack’ met testosteron is zeer effectief. Verder wordt Masteron de laatste tijd ook steeds meer gecombineerd met trenbolon. Hierbij is er slechts een additief effect en geen synergetisch effect. Het zorgt er echter wel voor dat bijwerkingen van trenbolon die specifiek bij deze stof voorkomen, zoals nachtelijk zweten, een verhoogde neiging tot agressie en slapeloosheid, minder voorkomen. Masteron is verder bruikbaar met testosteron als zelf-voorgeschreven hormoonvervangingstherapie (HRT). 100 mg Masteron en 200 mg testosteron per week zorgen voor goede lichamelijke voordelen, terwijl het de milde bijwerkingen als gevolg van verhoogde niveaus van oestrogeen en DHT verlaagt.

Aanbevelingen

Masteron is een propionaat ester en heeft derhalve een halfwaardetijd van 2 dagen. Het wordt minstens om de dag ingespoten en bij voorkeur elke dag. Er zal waarschijnlijk een enanthaat ester versie beschikbaar komen met een halfwaardetijd van 5 dagen. Deze versie van Masteron zal dan maar 2 maal per week geïnjecteerd dienen te worden. De traditionele vorm is ook voordelig voor korte cycli of voor gebruik op het einde van een lange cyclus, waarbij door de snelle overgang van de bloedspiegels het niveau laag genoeg gemaakt wordt zo dat het herstellen van de lichaam eigen testosteron productie snel op zijn natuurlijke niveau terug is.

1 Reactie
  1. Vraagje kun je masteron gebruiken in combinatie met sustanon en hoeveel keer in een week. Dit middel kun je ook afvallen, droog worden❓

Laat een reactie achter

metamedicavumc.nl
Logo