Androil

Androil, een testosteron undecanoaat (C30H4803), is ook bekend onder de naam testcaps. Androil is een populaire vorm van testosteron welke gebruikt wordt door atleten voor het vergroten van de spierkracht, het versneld vervangen van testosteron en binnen post-cyclus therapie. Het wordt geleverd in capsules van 40 mg en kan alleen oraal ingenomen worden. Er is dus geen injecteerbare versie van beschikbaar. Het is een perfecte keuze voor degenen die onbekend zijn met anabolengebruik of hormonale suppletie. Het geeft onder andere de optie om het injecteren van anabolen wat uit te stellen.

Wat is androil?

Androil is in wezen een slikbare vorm van testosteron. Het biedt de optie om je prestaties te verbeteren zonder dat je meteen een injecteerbare vorm van anabolen tot je dient te nemen. Het wordt onder andere vaak door artsen voorgeschreven aan mannen met een lage testosteronspiegel. Dit wordt veroorzaakt door een aandoening waarbij het lichaam zelf niet meer de benodigde hoeveelheden hormonen aanmaakt. Androil is, in vergelijking met andere anabolen, zeer chemisch puur. Het levert daarom weinig bijwerkingen op, mits het met beleid gebruikt wordt. Daarnaast biedt het een hoge kwaliteit aan uiteindelijke resultaten.

Orale toepassing
Door de orale toepassing van Androil heeft het een zogeheten lage biologische beschikbaarheid. Dit bekent dat van elke ingenomen pil slecht een fractie van het werkzame bestanddeel ook daadwerkelijk in de bloedbaan terecht komt. Androil heeft een oliebasis, waardoor het langer overleeft bij de passage door de lever en de algehele hepatoxiciteit vermindert. In de medische wetenschap wordt de hoogte van een dosis bepaald aan de hand van de zogeheten biobeschikbaarheid en de hoeveelheid hormoon die uiteindelijk in de bloedbaan van de patiënt terecht dient te komen. Dit betekent dat sporters die de hoeveelheid testosteron in hun lichaam wensen te verhogen, daarmee hun kracht, uithoudingsvermogen en spiermassa verbeterend, een hogere dosis dienen in te nemen.

Vervanging testosteron
Om de juiste dosering van Androil vast te stellen dien je ten eerste de vraag te beantwoorden wat je uiteindelijke doel is met de inname. Wil je je testosteron vervangen of wil je het vermeerderen? Over het algemeen schrijven artsen hun patiënten een dosis tussen de 40 en 120 mg per dag voor. Hierbij wordt dan meestal begonnen met een kuur van 120 mg per dag voor de eerste paar weken, waarna er nog een onderhoudsdosis van 40 mg wordt voorgeschreven voor onbepaalde tijd. Dezelfde dosis wordt vaak gebruikt door sporters die de symptomen van een laag testosteron niveau tijdens een anabolen cyclus proberen te voorkomen.

Verhogen testosteron niveaus
Wil je echter je niveaus vermeerderen, dan dien je een hogere dosis in te nemen. Doseringen tot 240 mg per dag zijn volgens studies relatief veilig, alhoewel de meeste sporters meer winst zullen willen zien. Er zijn fora die een dosis van 500 mg per dag suggereren, aangezien dit een merkbare verbetering van de algehele prestaties laat zien. Hierbij zijn de risico’s echter ook aanzienlijk hoger. De hier verstrekte informatie mag nooit de informatie van uw arts of zorgteam vervangen. Gebruikt u Androil vanuit een medische noodzaak, verhoog of verlaag dan nooit uw dosis zonder goed overleg met uw arts.

Mogelijke bijwerkingen

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van androil zijn de relatief weinig voorkomende bijwerkingen als het middel op een verantwoorde manier gebruikt wordt. Er wordt hier kort op mogelijke bijwerkingen ingegaan, waarbij er ook gekeken wordt naar of en hoe deze bijwerkingen te verzachten of zelfs geheel te voorkomen zijn. Het is mogelijk dat er zogeheten androgene effecten ontstaan. Hierbij moet je denken aan versnellend kaal worden, het krijgen van vettige huid en acne of een versnelde lichamelijke haargroei, waarbij er ook haar kan gaan groeien op plekken waar eerst geen haar voorkwam. Deze bijwerkingen zijn afhankelijk van je genetica en kunnen dus niet voorkomen worden. Deze bijwerking is echter grotendeels cosmetisch.

Verdere bijwerkingen
Ook kan er oestrogeen conversie optreden. Hierbij wordt testosteron omgezet naar het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Hierbij ontstaan bijwerkingen als de verschrompeling van de ballen, het ontstaan van borsten, stemmingsproblemen en een opgeblazen gevoel. Dit kan verholpen worden door middel van aromataseremmers. Ook kan de testosteron productie onderdrukt worden. Hierdoor wordt het hormoon niet meer natuurlijk door je lichaam aangemaakt. Daarvoor wordt de dosis aan het einde van de cyclus aangepast. Dit voorkomt bijwerkingen zoals libido veranderingen, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Daarnaast kunnen er hart problemen ontstaan. De toename van testosteron kan voor een toename van slechte cholesterol zorgen. Over een langere periode van gebruik kan dit voor problemen zorgen. Zorg voor een zo kort mogelijke termijn en voeg omega-vetzuren toe aan uw dieet.

 

Stacks

Sinds Androil een orale vorm van testosteron is, kan het goed gecombineerd worden met alle andere soorten anabolen. Er wordt zelfs aangeraden om testosteron supplementair te nemen tijdens anabole cyclussen om de symptomen van een lage testosteron niveau te voorkomen. Androil is een van de meest milde en meest beschikbare vormen van testosteron, wat het aantrekkelijk maakt voor suppletie. Dat het niet injecteert dient te worden, maakt het nog aantrekkelijker. De meeste sportersbodybuilder workout stapelen met Androil. Dit stapelen wordt vaak gedaan met Trenbolone, Deca, Durabolin, Winstrol en een aantal andere anabolen. Androil stapelt daarnaast zelfs goed met Dianabol, een zeer krachtige anabool. Veel fora adviseren om Dianabol vooral met Androil te nemen, aangezien Androil geen verhoogd risico geeft op levertoxiciteit. Dit is vanwege de oliebasis van Androil waardoor het niet door de lever gefilterd wordt. Dit zorgt ervoor dat het een veiligere en betere stack is, vooral voor mensen die zichzelf liever niet injecteren.

Androil kuuropties
Een kuur met androil is heel flexibel, wat te danken is aan de relatief veilige testosteron verbinding. Er zijn veel effectieve combinaties, waaronder Androil, Trenbolone, en Anavar; Androil, Dianabol en Primobolan; Androil, Equipoise en Trenbolone of Androil en Equipoise. Het is een goede vuistregel om het gebruik van Androil te beperken tot een maximale periode van 8 weken. Dit zorgt ervoor dat zich geen cardiovasculaire bijwerkingen kunnen ontwikkelen en vermindert daarnaast de tijd die het kost voor je lichaam om zelf de productie van testosteron weer op te wekken. Voor het vermeerderen van de niveaus kan een kuur waarbij gestackt wordt tot 24 weken genomen worden, maar daarbij wordt aangeraden het gebruik van de verbindingen te beperken. Gebruik tijdens zo’n kuur van bijvoorbeeld Androil en Equipoise, neem dan Androil voor de eerste 8 weken en gebruik dan Equipoise voor de laatste 2 tot 4 weken.

Na-kuur voor Androil

Androil is vooral een populair middel bij bodybuilders die de symptomen van een laag testosteron niveau tijdens een anabolen cyclus proberen te voorkomen. Het wordt door zeer weinig mensen gebruikt als alleenstaand middel bij het verbeteren van prestaties. Mocht je ervoor kiezen om Androil te combineren met meer potente anabolen zoals Deca, Durabolin of Trenbolone, dan zal het nodig zijn dat je lichaam uit zichzelf weer begint met de productie van testosteron nadat je gestopt bent met de anabolen. Hiervoor kun je een na-kuur nemen, zoals PCT. PCT bevat meestal 40 mg Nolvadex of 150 mg Clomid per dag. Deze kuur wordt 4 tot 6 weken genomen, waarbij de dosis langzaam vermindert. Er wordt door veel mannen ook voor hCG gekozen bij het sneller herstellen na een kuur.

1 Reactie
  1. Is dit gelijk aan de vroegere Andriol testcaps wat in 2021 aan banden is gelegd, en verboden werd in nl?

    Ik moest die gebruiken al 35 jr ivm SVK.

    Ben nu 2 jaar aan het aftakelen omdat de gels en injectie sustanon niet hetzelfde effect hebben.

    Graag vernemende, Rick

Laat een reactie achter

metamedicavumc.nl
Logo