Proviron of Mesterolone

Proviron is een boeiende anabole steroïde, maar is niet zeer waardevol binnen het bodybuilding. De meest genoemde reden om deze steroïde te gebruiken is om het te gebruiken als een antioestrogeen binnen het ‘stacken’ met andere steroïden. In de tijden voor de beschikbaarheid van anti-aromatase middelen en het gebruik van zogeheten SERMs (selectieve oestrogeen receptor modulators), zoals Clomid en Nolvadex, bestond de enige verdienste van Proviron aan het onderdrukken van aromatase. Het effect van Proviron is echter minimaal en er zijn tegenwoordig veel betere antioestrogeen middelen op de markt. Bij het gebruik van deze middelen is er weinig verdere behoefte aan het gebruik van Proviron om te functioneren als een antioestrogeen.

TestoPrime is een volledig natuurlijke testosteronbooster, die elke man kan helpen om zijn vitaliteit met een vloed van nieuw en natuurlijk testosteron onder controle te krijgen.

Testo Prime

Voordelen:

 • Natuurlijke testosteronbooster
 • Vitaliteit
 • Fysieke en mentale energie
 • Spieropbouw
 • Sexdrive
 • Kracht en uithoudingsvermogen

Voordelen:

 • Natuurlijke testosteronbooster
 • Vitaliteit
 • Fysieke en mentale energie
 • Spieropbouw
 • Sexdrive
 • Kracht en uithoudingsvermogen

Mechanisme van antioestrogeen werking
Het mechanisme van de doeltreffendheid van Proviron is het binden van het enzym dat aromatase veroorzaakt en het zorgen voor een non-activatie van de receptoren die oestrogeen binden. Ten eerste zorgt het ervoor dat de bindingsplaatsen van de aromatase moleculen bezet worden met mesterolone in plaats van met testosteron. Ten tweede vermindert het gedeeltelijk de receptorplaatsen waaraan tijdelijk beschikbaar oestrogeen zich kan binden waarmee de algehele hoeveelheid oestrogeen in het bloed wordt gedrukt.

Verbetering van het libido
Een tweede reden waarom Provilon gebruikt werd is een aanwezige angst dat andere middelen het libido onderdrukten. Provilon heeft androgene eigenschappen welke in veel gevallen het libido verbeteren. Dit is echter een eigenschap die de meeste andere anabole steroïden delen. Daarom voegt Provilon eigenlijk niets toe bij het ‘stacken’ in een cyclus. Dit kan hoogstens nog zo zijn bij het gebruik van anabole steroïden als nandrolon (Deca) welke wel een drukkende invloed heeft op het libido. Maar Proviron biedt hierbij geen grotere voordelen dan het gebruik van een ander type steroïden.

tabletten proviron

Interessante punten

Een van de meer boeiende eigenschappen is dat bij het testen van Proviron het wel een effectieve anabool blijkt te zijn bij ratten, terwijl deze eigenschap bij mensen niet naar voren komt. Het is zo goed als nutteloos bij het opbouwen van menselijke spiermassa. De redenen hiervoor zijn niet duidelijk. Een verder boeiende eigenschap is dat het een aantal daadwerkelijke toepassingen heeft als een lust bevorderend middel tussen de verschillende cycli in. Er wordt over het algemeen 50 milligram genomen kort voordat de verbeterde prestaties benodigd worden.

Vrouwelijke bodybuilding
Proviron wordt verder gebruikt bij de vrouwelijke tak van bodybuilding, maar heeft zonder enige twijfel bijna de minst gunstige verhouding van een anabole werking ten opzichte van de effecten die het oplevert aan virilisatie. De waarde ligt dan in het verlies van overtollige vet en de zogeheten ‘verharding’ van de spieren, maar hiervoor zijn veel vriendelijkere keuzes beschikbaar. Om een antioestrogene werking te krijgen kan bijvoorbeeld beter Nolvadex gebruikt worden. En als het draait om de androgene functie is Primobolan een betere keuze.

Dosering

Tegenovergesteld aan wat er algemeen gedacht wordt, remt Proviron enigszins de aanmaak van HPTA. Het is dus als onderdeel van een na-kuur tijdens een herstelfase contraproductief. Het is om deze reden dan ook af te raden om het middel continu te gebruiken, maar recreatief gebruik levert geen verdere problemen op. In tegenstelling tot bijna alle andere orale anabole steroïden is Proviron niet giftig voor de lever, omdat het geen 17-alkyl verbinding heeft. De tabletten zijn over het algemeen 25 milligram en kunnen per een of twee genomen worden. Een inname hierboven heeft geen verdere invloed op een verbetering van de seksuele lusten buiten de cyclus, maar als het gebruikt wordt voor bepaalde gelegenheden kan het tijdelijk zorgen voor een verbeterde doorbloeding.

Mesterolone is de wetenschappelijke naam van de chemische verbinding in Proviron. Proviron functioneert als geregistreerd handelsmerk van Schering AG in de Verenigde Staten en/of andere landen voorafgaand aan de annulering.

Testo Prime

TestoPrime is een volledig natuurlijke testosteronbooster

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

metamedicavumc.nl
Logo