Pro-hormonen – Wat zijn het en wat is hun belangrijkste doel?

Hoewel men het er niet over eens is of het gebruik van prestatieverhogende middelen (PVD’s) een vorm van vals spelen is, is men het er wel over eens dat er allerlei bijwerkingen en risico’s aan verbonden zijn.

Hormonen, ook wel prestatiebevorderende middelen (PED’s) genoemd, omvatten stimulerende middelen en steroïden. Er wordt precies uitgelegd wat PED’s zijn en wat de mogelijke bijwerkingen en consequenties ervan zijn. Ook anabole steroïden worden toegelicht. Tot slot worden anabole steroïden en PED’s met elkaar vergeleken.

Prohormonen

De Risico’s en Consequenties van Pro-Hormonen

Een denk fout is dat groeihormonen veilig zijn doordat ze niet illegaal zijn. Dit idee is ontstaan omdat steroïden zo als Anadrol en natuurlijke pro-hormonen over het algemeen illegaal zijn. Groeihormonen zijn hier door niet per definitie goed voor je gezondheid.

Steroïden en prohormonen worden regelmatig met de nodige omzichtigheid benaderd en gebruikt; er is meer onderzoek op dit gebied nodig voordat er richtlijnen voor prohormonen kunnen worden opgesteld

Groeihormoon (HG) injecties komen met een overvloed aan neveneffecten, waarvan de meest ernstige is de vernietiging van wat de patiënt tot nu toe had bereikt. De patiënt kan alle winst verliezen die hij of zij in de eerste plaats heeft opgeofferd.

Er is geen goed bewijs dat pro-hormonen daadwerkelijk spiermassa of kracht kunnen vergroten

Pro-hormonen worden voortdurend verboden door regelgevende instanties. Bedrijven die de verboden willen omzeilen, gebruiken een moleculaire techniek om de naam van het pro-hormoon zo ingewikkeld te maken dat niemand nog begrijpt wat er op het etiket staat. De pro-hormoonnamen klinken uiteindelijk zo verwarrend dat niemand

Een ander pro-hormoon, “epistane” genaamd, dat eerder werd verboden, had een soortgelijk kortdurend effect. Mensen die deze stof om de maand gebruikten, dachten dat het “epistane” effect op zijn retour was, maar in plaats daarvan werd dit pro-hormoon uiteindelijk verboden.

Pro-Hormonen wat zijn dat nou?

In termen van illegale steroïden kunnen we pro-hormonen en pro-oxidanten pro-drugs noemen worden verkocht onder verschillende merken, maar in wezen zijn het steroïden die als illegaal of anabool zouden worden beschouwd. Bijvoorbeeld, 1,4-OHP-17b-{1-ketoethyl}-androsta-1,4-diene-3-one is een precursor voor het anabole steroid equipoise.

Net als steroïden stellen pro-hormonen sporters in staat sneller te herstellen, een grotere hoeveelheid hormonen binnen te krijgen die de spiergroei bevorderen, en tegelijkertijd vetverlies te bevorderen. Net als steroïden kunnen deze echter leiden tot de bijwerkingen leverbeschadiging, cardiovasculaire

Wat voor effect heeft een pro-hormoon?

Het nemen van prohormonen kan deze neveneffecten tot gevolg hebben:

 • Haaruitval
 • Acne
 • Verlaging testosteron spiegel
 • Stemmingswisselingen
 • Duizelig, hoofdpijn
 • Manboobs

Pro-hormonen zijn met uitzondering van hun naam, beschikbaar, gemakkelijk te gebruiken en tamelijk goedkoop. Hierdoor zijn ze de eerste keuze van veel atleten die prestatieverhogende middelen gebruiken. Bekende merken zijn onderandere:

 • Winsol
 • Helladrol
 • Epistane
 • D-bol
 • Anadrole

Pro hormonen vergeleken met Anabolen

Steroïden zijn datgene waaraan de bevolking vaak denkt wanneer zij de term hoort; het zijn geneesmiddelen of medicijnen die het hormoon testosteron vertegenwoordigen of rechtstreeks beïnvloeden. A: Parafraseer het [Oorspronkelijke] gedeelte. Probeer

Steroïden die via de mond worden ingenomen, lijken meer op te vallen dan wanneer ze sublinguaal worden ingenomen. Dit is urgent omdat?

Uw organen herkennen drugs niet echt aan hun naam of aan de plaats waar ze worden ingenomen. Geneesmiddelen die oraal, via de hand en via injecties worden ingenomen, kunnen op dezelfde manier op het lichaam inwerken.

Zonder enige verandering in zijn structuur kan de lever zijn testosteronconcentratie radicaal kunnen verlagen. Deze vermindering zou de belangrijkste functies van testosteron elimineren en het ineffectief maken.

Testosteron kan echter door chemische alkylering zo worden veranderd dat het zijn werkzaamheid behoudt en immuun wordt voor afbraak door de lever. Door testosteron krachtiger te maken en dus minder oestrogeenachtig, verschuiven de effecten van alkylering helaas in de richting van die van oestrogeenachtig, langer werkend oestrogeen

Steroïden, die hormonen zijn, worden gewoonlijk omgezet in een krachtiger vorm door chemische precursoren. Pro-hormonen worden vaak steroïden en kunnen soms het functioneren van andere hormonen versterken.

Eigenschappen die overeenkomen

Zowel anabole steroïden als pro-hormonen beweren dat je er groter van wordt; het zijn echter allebei prestatiebevorderende drugs die vergelijkbare neveneffecten hebben en hormonen manipuleren. Het zijn allebei verboden middelen.

De voor en nadelen

Voordelen

 • Spieren groeien sneller
 • Sneller afvallen
 • Het is heel makkelijk te consumeren, je consumeert een hoeveelheid dragers per dag.
 • Legaal verkocht – HGH is al illegaal gemaakt. Het kan momenteel echter online en in winkels worden gekocht.
 • Goedkoop – de hormonale medicijnen zelf kosten gewoonlijk niet veel.

Nadelen

 • Bij mannen beïnvloeden borsten en acne de hormonen, doen organen overmatig werken, verhogen de bloeddruk, veroorzaken haaruitval, maken depressief en verlagen de geslachtsdrift.
 • Verborgen kosten.
 • Ondersteuning, post-operatieve zorg, oestrogeen blokker.
 • Beperkte kennis over de korte en lange termijn effecten op je lichaam.
 • Omdat het nooit is getest, kan het onbedoelde gevolgen hebben, en er kunnen bijwerkingen op korte en lange termijn zijn.

Hoe het gebruik van Hormoonvervangingstherapie van belang is

De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat professionele atleten of bodybuilders regelmatig pro-hormonen gebruiken, maar deze middelen zijn ongelooflijk moeilijk correct te gebruiken. En het is nog moeilijker om er juiste informatie over te krijgen.

Neem geen pro-hormonen als:

 • Niet bereid zijn te studeren aan scholen die een degelijke opleiding op een degelijke manier aanbieden.
 • 21 jaar of jonger bent

Daarnaast moet je ook rekening houden met je eigen ervaring en de kans dat je in de problemen komt na het nemen van deze steroïden. Het is echt aan jou om te beslissen of het de moeite waard is of niet.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

metamedicavumc.nl
Logo